Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een zweefvlucht?

Een typische zweefvlucht duurt tussen de 15 en 30 minuten, dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en thermiek.

Heb ik speciale kleding nodig?

Nee, dat is niet nodig. Ons advies? Draag comfortabele kleding en vergeet je zonnebril niet.

Hoe oud moet je zijn om mee te vliegen?

Er is geen wettelijk minimum of maximum leeftijd. Maar onze ervaring is dat iedereen vanaf 8 jaar zweefvliegen fantastisch vindt. Enige voorwaarde die we stellen is dat passagiers fysiek in staat moeten zijn om in en uit het vliegtuig te stappen.

Kan ik foto's of video's maken tijdens de vlucht?

Ja, je mag foto's en video's maken tijdens de vlucht. We raden echter aan om deze lekker in het tasje te laten zitten en vooral zelf optimaal van de ervaring en omgeving te genieten.

Is zweefvliegen veilig?

Zeker, zweefvliegen is zeer veilig. Onze piloten zijn goed opgeleid en gecertificeerd, en onze zweefvliegtuigen worden regelmatig onderhouden en geïnspecteerd volgens strikte veiligheidsnormen.

Hoe zwaar en lang mag je zijn?

De maximale lengte dat je nog comfortabel kunt zitten is 1.95 meter. Het maximale gewicht is 110 kg. Dit komt door de technische en aerodynamische begrenzingen van het zweefvliegtuig.

 Kan je ook zweefvliegen zonder wind?

Wind is niet nodig om te kunnen zweefvliegen. Zweefvliegtuigen gebruiken luchtmassa en thermiek (verticale luchtstroming) om hoogte te winnen.

Hoeveel mensen kunnen er mee in een zweefvliegtuig?

Zweefvliegtuigen zijn er in twee uitvoeringen: de eenzitter en de tweezitter. In de tweezitter kan er dus naast de piloot nog één passagier mee.

Moet ik vooraf reserveren?

Ja, we raden je aan om vooraf jouw vlucht(en) in te plannen om zeker te zijn van een plek. Dit kan via ons boekingssysteem op de website.

Kan ik een zweefvlucht cadeau doen?

Ja, dat kan zeker! We bieden cadeaubonnen aan die een geweldig cadeau zijn voor avontuurlijke vrienden en familieleden. Bestel hem via onze website.